Αριθμ. Πρωτ.: 16

5-1-2009

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 1/09

Προς: ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

ΘΕΜΑ 1: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ 2009

Η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας διοργανώνει την Πανελλήνια Συνδιάσκεψη 2009 και προσκαλεί τους εκπροσώπους των Ομίλων που διοργανώνουν Αγώνες ή έχουν στη δύναμή τους Αθλητές Ανοικτής Θαλάσσης να παρευρεθούν την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 10:00 στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Σκοπός της συνάντησης η καταγραφή των αγωνιστικών και οργανωτικών θεμάτων που απασχολούν την αγωνιστική ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης και εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την αντιμετώπιση τους.

Ιδιαίτερο ζήτημα θα αποτελέσει η αναβάθμιση και ενδεχομένως ο ανασχεδιασμός των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, έτσι ώστε να αποτελέσουν πρωταρχικό σημείο αναφοράς στις αγωνιστικές δραστηριότητες.

Οι ενδιαφερόμενοι Όμιλοι καλούνται να αποστείλουν μέχρι 2/2/2009 τους τίτλους και σύντομη περίληψη των θεμάτων που προτίθεται να αναπτύξει εκπρόσωπος τους κατά την συζήτηση, η οποία θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα ακόλουθα:

  1. Η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης θα κατατάξει τα θέματα προς συζήτηση σε ενότητες τις οποίες θα ανακοινώσει με την έναρξη.
  2. Κάθε ομιλητής θα τοποθετείται χωριστά για τα θέματα της κάθε ενότητας.
  3. Ο χρόνος της τοποθέτησης θα οριστεί ανάλογα με το πλήθος των Ομιλητών και των θεμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης θα καταγραφούν τα συμπεράσματα, τα οποία θα συνεκτιμούνται στις προσεχείς συνεδριάσεις της Ε.Α.Θ.

ΘΕΜΑ 2: ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ

Στα πλαίσια της προσπάθειας ενθάρρυνσης ειδικά των Ομίλων των Περιφερειών να δραστηριοποιηθούν και να αναπτύξουν τμήματα αγωνιστικής ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης, η Ε.Α.Θ. θα διοργανώσει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος ξεκινώντας από την περιοχή της Κρήτης (Ηράκλειο) , σεμινάρια αγωνιστικής ιστιοπλοΐας ανοικτά προς όλα τα μέλη των Ομίλων που θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν.

Θα ακολουθήσουν ανάλογα σεμινάρια και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, για τον λόγο αυτό παρακαλούμε τους Ομίλους – μέλη να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής εγγράφως προς την Ε.Α.Θ.- Ε.Ι.Ο. στο fax: 210 9403113 ή ταχυδρομικώς ή με e-mail.

ΘΕΜΑ 3: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΩΚΕΑΝΟΠΛΟΪΑΣ

Με σκοπό την διάδοση αγώνων Ωκεάνιων πλόων , την υποστήριξη αγώνων μεγάλων αποστάσεων στην Ελλάδα καθώς και την ενημέρωση για τις ιδιαιτερότητές τους, η Ε.Α.Θ. αποφάσισε την συγκρότηση Επιτροπής Ωκεανοπλοΐας.

Παρακαλούνται οι Όμιλοι να δηλώσουν εγγράφως στην γραμματεία της Ε.Α.Θ. μέχρι 3/3/2009 όλα τα μέλη τους που πληρούν την προϋπόθεση μίας τουλάχιστον συμμετοχής σε αγώνα διάπλου Ωκεανού . Απαραίτητη η κατάθεση των παρακάτω στοιχείων: Ονομασία αγώνα, ημερομηνία, διαδρομή και θέση την οποία κατέκτησε το σκάφος.

ΘΕΜΑ 4: ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΜΙΛΩΝ PLATU 25

Η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης στηρίζει τις προσπάθειες δραστηριοποίησης του Συλλόγου της κλάσης PLATU 25 και προωθεί την πρόσκληση στους Ομίλους – Μέλη να διαμορφώσουν μια ομάδα αθλητών χωρίς προηγούμενη εμπειρία στη κλάση, για την συμμετοχή τους στο Κύπελλο Ομίλων που θα διεξαχθεί από 14 έως 22 Φεβρουαρίου 2009. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της κλάσης.

ΘΕΜΑ 5: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ORC 2008

Για την ενημέρωσή σας σχετικά με τα δρώμενα του Παγκοσμίου Συνεδρίου του ORC 2008, επισυνάπτουμε το σχετικό κείμενο που συνέταξαν οι Χρήστος Θεοδόσης, Rating Officer & αρχικαταμετρητής της Ε.Α.Θ., μέλος της Measurement Committee και ο Παναγιώτης Παπαποστόλου, Στέλεχος του Τεχνικού Προσωπικού του Offshore Racing Congress.

Παρακαλούμε όπως οι Όμιλοι ενημερώσουν τα μέλη τους.

Για την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης

Ο Πρόεδρος
Λ. Τσαλίκης
Ο Γεν. Γραμματέας
Κ. Καζακόπουλος

Επιστροφή